Uncategorized

Wat is biologische voeding?

Turkse supermarkt Eindhoven

Het woord Turkse supermarkt Eindhoven is een zeer oud beroep. Het woord komt in het Engels uit het begin van de 16e eeuw. In Europa wordt de term gebruikt om een bedrijf aan te duiden die vlees en groente verkoopt.

In de VS heeft de USDA in haar methoden om vlees en oog van runderen als biologisch vlees te classificeren, verduidelijkt dat een biologisch rund of schaap gevoed moet worden met gewassen (maïs of andere granen) en niet onder dwang gevoederd mag worden. Dit is economisch, menselijk en uit gezondheidsoogpunt zinvol. Deze normen zijn duidelijk omschreven en worden streng gehandhaafd.

Wat is nu het verschil tussen biologisch en traditioneel geteeld vlees?

  1. Biologisch vlees is afkomstig van dieren die op humane wijze zijn behandeld en zijn opgegroeid op gecertificeerd biologisch grasland en zijn gevoed met gecertificeerd biologisch voeder. Dierlijke bijproducten worden niet gebruikt in het vleesproductieproces.
  2. Lokaal geteeld” vlees daarentegen is afkomstig van dieren die ter plaatse zijn gehouden. Zij zijn gefokt op velden waar ook dieren zijn gefokt en worden vervolgens aan het plaatselijke slachthuis geleverd. Sommige andere dieren die plaatselijk worden gefokt, worden ook humaan behandeld. Deze behandelen zowel dier als mens, vanaf de boerderij waar ze worden grootgebracht tot in het slachthuis.
  3. Het laatste wat je moet begrijpen over biologisch versus traditioneel geteeld voedsel is dat biologisch voedsel moet worden geconsumeerd in zijn oorspronkelijke vorm. Als je ooit een pakje biologische groenten, fruit en eieren pakt, zul je zien dat het voedsel is bereid op een manier die volkomen natuurlijk is. Er zit geen onnatuurlijk pleziertje in de verpakking. Vlees, eieren en zuivelproducten zijn allemaal veranderd in hun bijproducten, die simpelweg gekookt zijn met chemicaliën en dan verpakt.

Deze producten zijn niet gezond. Biologisch voedsel is niet gezond voor u, tenzij het op humane wijze is bereid. komt op uw tafel nog steeds gekleed met de etiketten van versheid en natuurlijk voedsel, ook al bevat het geen ingrediënten die niet normaal zijn gekweekt in de Verenigde Staten.

catalogi van winkels doen het vaak voorkomen alsof biologische voeding en natuurvoeding moeilijk te vinden zijn, terwijl het in feite vaak gemakkelijker is om deze producten te vinden dan je misschien had gedacht.

De energieprijzen zijn momenteel op hun hoogste punt in de geschiedenis, en veel mensen hebben het gevoel dat het een lange wachttijd gaat worden voordat de prijzen weer naar beneden gaan. De beste manier om jezelf in de tussentijd te beschermen is biologisch te eten, en ervoor te zorgen dat het voedsel dat je eet, bereid is met natuurlijke en biologische ingrediënten.

Dromen over schoner en natuurlijk eten en je beter voelen is wat je nodig hebt om je aan te moedigen het nieuwe jaar in te gaan. In de tussentijd zou je misschien meer paddenstoelen, oregano, groene thee, zoete aardappelen en kreeft willen eten.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.