Food

Zwitserse kaas

De Gruyère is een romige Zwitserse kaas, met een verzadigd vetgehalte tussen 25 en 30%. De melk is gepasteuriseerd, maar niet gedeeltelijk ontroomd. De populariteit van de Gruyère is te danken aan zijn mooie formaat en zijn hoge botervetgehalte. Hij heeft een complexe smaak die je niet kunt verwarren. Het is een romige kaas die niet te zout is en een geweldige allround kaas is.

Mijn favoriete manier om Gruyère te eten is met een lepel snijkaas, op een bord met crackers, en dan een glas rode of witte wijn erbij. Deze combinatie geeft je de authentieke “gruyère”-smaak, maar reinigt ook het gehemelte, zodat je van de andere smaken in het gerecht kunt genieten.

Het merendeel van de Gruyère die in de Verenigde Staten wordt verkocht, is halfvast en wordt in acht verschillende maten verkocht. En vanwege zijn romige en boterachtige textuur is hij de perfecte aanvulling op eieren, vis en andere hartige gerechten. Gruyère is ook een uitstekende smeltkaas en past goed bij warme soepen en sauzen.

Gruyère kaas kopen kan een beetje lastig zijn, vooral als je niet in een van de noordoostelijke staten van de Verenigde Staten woont. Hoewel Gruyère populair is in de oostelijke staten, en populair in South Jersey, is het lang niet zo populair als in het Midwesten, waar het een zomerse delicatesse is. Er zijn vier hoofdsoorten Gruyère, waaronder de originele “Baby Gouda.”

Dus wat moet je weten over Gruyère kaas? Laten we het om te beginnen hebben over de vier belangrijkste variëteiten.

De originele babykaas voor fijnproevers is eigenlijk een gerookte versie van de kaas die van magere melk wordt gemaakt. Dit is een zachtere kaas en typisch gemaakt van melk. In de buurt van ………………hammondville kunt u de Clarke Trail Creamery bezoeken. Dit is de authentieke gourmetkaas van het gebied. Op het etiket staat dat deze kaas gemaakt is van 100% melk en hij wordt geleverd in een unieke babyblauwe verpakking.

De “Amerikaanse” kaas is een vrij milde blauwe kaas. Deze is gemaakt van vette melk en de binnenkant is stevig. Deze kaas smelt terwijl je hem eet en is dus een prima begeleider van een hoofdgerecht.

Als u van kaas houdt, maar bezorgd bent over het vetgehalte, moet u de vetarme versie proberen. Deze versie is zacht en romig. Sommige mensen zeggen zelfs dat dit hun favoriet is. Het komt in een 12-oz verpakking.

De laatste is een soortgelijke kaas als die ik net noemde. Deze is gemaakt van rauwe melk en heeft een groene schimmel. Je kunt de groene schimmel aan de buitenkant van de kaas zien. Deze kaas smelt terwijl je hem eet, waardoor hij goed past bij een hoofdgerecht.

Als u de klassieke Zwitserse kaas, Carbonne, wilt namaken, kunt u deze kaas op verschillende plaatsen kant-en-klaar vinden, maar u kunt hem ook zelf kopen. De kaasplank wordt geleverd in stevige blokjes, en moet in de koelkast worden bewaard met een datum en tijd voor toekomstig gebruik. Carbonne heeft een fruitige en licht rokerige smaak.

Het maakt niet uit welke stijl van Zwitserse kaas u kiest, u kunt er zeker van zijn dat u zult genieten van extra voordelen. Het toevoegen van Zwitserse kaas aan uw gerechten zal de smaak van veel voedingsmiddelen verbeteren, en Zwitserse kaas is een geweldige aanvulling op het paasmandje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.