Food

Zijn broodjeszaken veilig?

Broodjeszaak Breda

Maar de vraag is: zijn deze broodjeszaken even veilig als goede restaurants? Omdat ze in een lagere prijsklasse liggen dan chique restaurants, betekent dat dan dat ze niet even veilig kunnen zijn?

Het antwoord op die vraag is neen. Zoals we zullen zien, heeft een groot deel van de schuld van de toename van het aantal broodjeszaken niets te maken met de kwaliteit van het voedsel, maar is deze het gevolg van een reeks gebeurtenissen die eenmaal per jaar plaatsvindt. Dit jaarlijkse evenement vereist dat de broodjeszaken “bijdragen” (d.w.z. hun waren aanbieden) aan een groot evenement dat wordt georganiseerd door een liefdadigheidsinstelling of een organisatie zonder winstoogmerk. In ruil daarvoor vragen zij een gunstige reactie van de ontvangende organisatie en nemen zij deel aan promotieactiviteiten waaronder, maar niet uitsluitend, het plaatsen van de donaties in een roze of blauwe inzamelingsactie voor de organisatie.

Vraag niet, “Is dit redelijk?” Dit is een volledig subjectieve vraag. Wat op geen enkel niveau redelijk is, is een te hoge prijs. Als je met korting wilt eten, zijn er andere manieren om je voet tussen de deur te krijgen. Je zou kunnen eten in soephuizen, of patisserieën, of clubs waar voedsel van een gezonde, verse bron wordt geserveerd, maar ik geloof niet dat je een groot deel van een stadsstraat kunt nemen, er een kermis van maken en beweren dat dat een korting op de kostprijs van de maaltijd betekent.

Wat wordt beschouwd als een redelijke prijs? Ook dit is een persoonlijke beslissing. Als u een inkoper van buffetbenodigdheden bent, is mijn vuistregel deze: als het artikel dat u koopt een vaste hoeveelheid is, dan is het gangbare tarief nul. Als het om een kleinere hoeveelheid gaat, probeer dan het kortingstarief te vinden. Ik zeg niet dat een van de plaatsen in en rond Santa Barbara, CA je specifiek aanmoedigen om dit te doen. Schrijf je in voor hun mailinglijst en kijk welke aanbiedingen ze onthullen. Ik heb bijvoorbeeld aanbiedingen gezien voor 18% korting op atel hydratefor voor zelfgemaakte soep. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar dat is een beetje overdreven.

Santa Barbara, CA heeft een grote variëteit aan restaurants waarvan vele een Franse keuken hebben. Dat betekent dat veel van de restaurants ook grote cateringporties en calorierijke ingrediënten hebben geïnstalleerd. Dus naast grote porties salades en hoofdgerechten, hebben de meeste restaurants ook een aantal chef-tafels geïnstalleerd. In sommige eetzalen heb ik worstenbroodjesmachines zien staan. Ik weet ook dat veel restaurants hun standaard friteuses van het hoofdkookgedeelte naar een minder druk gedeelte van het restaurant hebben gebracht. In veel gevallen is het in het minder drukke gedeelte mogelijk om van een lunchmenu een volledige maaltijd te bestellen, of een snack, wat beter is dan het alternatief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.