Food

Turkije

Turkse supermarkt Tilburg

Een van de dingen die ik erg lekker vind in de Turkse supermarkt is Karadnumos. Ik ken maar weinig mensen die Karadnumos niet hebben geproefd. Het is een kaas die wordt gemaakt van schapenmelk. Het Turkse woord voor schaap is yak en de kaas wordt gemaakt van de melk van jonge ooien. Het is traditioneel om deze kaas cadeau te geven.

De Franse kaas

Volgens kaasliefhebbers zijn er veel interessante soorten Franse kaas. Het kwaliteitsniveau van veel Franse kazen is hoog en deze kazen worden vaak een favoriet van mensen.

Brie wordt traditioneel gemaakt van koemelk. De populairdere Brie wordt echter gemaakt van schapenmelk. Deze kaas is zacht en romig. Het is ook een bloemige honingwijnzoete kaas. Over het algemeen wordt Brie geserveerd bij de koffie of als dessert.

Gorgonzola is een andere populaire harde kaas die wordt gemaakt van de melk van zowel de geiten als de schapen. Deze kaas wordt traditioneel gemaakt in de regio Piƫmont in Italiƫ. Het is een zoete en romige kaas. Roquefort is gemaakt van geitenmelk. Ook deze kaas heeft de vorm van een wiel en is erg populair.

De melk van Karabij

Na al deze genoemde kazen is er de melk van Karabij. Deze wordt traditioneel gemaakt van de melk van de yoghurtbacterie. Ja! Dit is een onderdeel van de traditionele Italiaanse keuken. Karabij is een dropje dat in kleine stukjes wordt gesneden. Dit is een van de meest populaire zoetigheden in Turkije. Het is gemaakt van suiker, boter en fruit.

Lees meer:
Slagerij Tilburg
Bakkerij Tilburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.