Food

Marokkaanse keuken

Marokkaanse supermarkt Rotterdam

Het beroemdste gerecht in Marokko is de maaltijd met lamsvlees en cous cous. Deze wordt bereid met groenten en kruiden zoals koriander, za’atar en kerrie. Couscous is het hoofdvoedsel van Marokko en is een goedkope en vullende maaltijd. Er zijn vele variëteiten Couscous. In Marokko wonen veel nationaliteiten samen en die hebben allemaal hun eigen traditionele gerechten. Een van de bekendste, bijvoorbeeld de Marokkaanse Couscous uit de Marokkaanse supermarkt is zeer pittig en wordt meestal gekookt met lamsvlees. Couscous wordt traditioneel overgoten met een aantal groenten en kruiden. Dit is ook een hoofdvoedsel in Marokko en het wordt meestal gekookt met lamsvlees of kip.

Wijn parings: De traditionele Marokkaanse wijn is Sherry. Sherry is een fruitige wijn uit de Bordeaux-streek in Frankrijk. Bij Marokkaanse dranken worden vaak alcoholische dranken geserveerd, namelijk muntthee, french sodawater en club soda. Deze worden rechtstreeks uit het eikenhouten vat gehaald. Deze worden vervolgens vermengd met lichtere sterke dranken, zoals railcar, en andere likeuren. Behalve Sherry heeft Tunesië ook denkers, zoals de Souk al-Tha, die wordt omschreven als een bloemige honing, gemaakt van zuurdesem en uitgesproken met een vanillesmaak. Deze wordt gebruikt als dressing voor kip en zuivelproducten.

De traditionele Marokkaanse keuken heeft zich in de loop van vele eeuwen ontwikkeld, onder invloed van de omringende culturen en het klimaat. Voor veel mensen is de Marokkaanse keuken een eenvoudige, maar bevredigende keuken. Marokko zit vol contrasten en smaken. Het is een land van kleuren en een glimp van het mediterrane klimaat is te zien in de Marokkaanse keuken. Van oudsher maken de Marokkanen hun eten pittig en licht.

In Marokkaanse recepten wordt veel gebruik gemaakt van groenten en specerijen die in het land worden verbouwd. Ook vermengde de Marokkaanse keuken zich met vernieuwingen die van het Arabisch schiereiland werden meegebracht, een geabstraheerde en in wezen aangescherpte versie van de Indiase curry die populair werd op het Indiase subcontinent.

Door de eeuwen heen hebben de Maronieten, die deel uitmaken van de religieuze en culturele elite, hun eigen tradities in stand gehouden. Zo maakten zij onder meer traditionele soufflés en smaakmakers uit de Marokkaanse keuken.

Maronnais, een zoet Maronitisch gerecht, is een must om te proberen. Het traditionele Marokkaanse gerecht wordt gemaakt met voorgekookte eieren, vlees en groenten zoals ui, knoflook, gember, koriander, tomaat, maar ook saffraan, kaneel, zout en peper. Na het koken wordt het mengsel geweekt in marinades.

Een andere, meer recente ontwikkeling is het gebruik van gerechten zoals kippenhartjes en kippenleverpaté. De paté wordt open geserveerd op een bedje van rijst, en in halve stukjes gewikkeld. Kipfilets zijn een andere delicatesse van de Marokkaanse keuken, en worden over het algemeen op verschillende manieren geserveerd. Ze worden vaak bestreken met verschillende kruiden en specerijen, waaronder saffraan.

De Marokkaanse keuken staat in vele delen van de wereld in hoog aanzien. Mensen zijn gaan wanhopen aan het koken ervan vanwege de hoeveelheid leguaan in elk Marokkaans diner. Maar tot op zekere hoogte staat de Marokkaanse keuken bekend om haar eenvoud. Ze heeft niet de mysterieuze kruiden van sommige andere keukens, en gebruikt meer natuurlijke ingrediënten. Men kan zeggen dat de Marokkaanse keuken in wezen gezond is. De Marokkaanse keuken staat bekend om zijn lage aantal calorieën. Meestal wordt de Marokkaanse keuken met verse en rauwe ingrediënten gegeten. Er zijn veel Marokkaanse restaurants en eethuisjes in Marokko die Marokkaans eten serveren. Marokkaans eten wordt steeds populairder, en verspreidt zich snel over de hele wereld.

Lees meer:
Halal slager Rotterdam
Islamitisch slagerij Rotterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.