Food

Italiaanse pizza

Italiaans eten Eindhoven

De GPOvern Italië is het grootste aandeel van de kaas in de wereld. Italië volgt de weg van de gematigdheid die een stap verder gaat en volgt de voorbeelden van theudes en kloosters. Zij volgen nog steeds de oude methoden en voorschriften van Authentiek Italiaans Eten en gebruiken alleen de meest verse ingrediënten.

Er zijn voedingsmiddelen die worden beschouwd als zeer traditionele uitingen van de Italiaanse keuken. Zij omvatten het volgende:

ttiia alla Pizza: Dit is een plat brood gemaakt van gebakken rijst, geplante kazen en kruiden. In het verleden stond deze pizza bekend als de Pizza Margherita. De Pizza Margherita is ontstaan in Napels, en deze wordt vandaag de dag nog steeds gegeten in Napels.

Er werd ook gezegd dat de Pizza Margherita teruggaat tot de tijd van het Romeinse Rijk, voor de soldaten die de zijde kozen van de Arabieren tegen de Romeinen.

pizza Margherita Vandaag

In het jaar 1889 werd de pizza Margherita opgenomen in de lijst van artikelen ter ere van de Italiaanse cultuur. Deze beroemde pizza is een van de populairste gerechten ter wereld en is een favoriet in Italië. Daarnaast zijn er ook andere soorten pizza’s, zoals de Pizza Napoletana, die tomaat, ansjovis, champignons en ananas als basis heeft. De Pizza Four Seasons is genoemd naar de aaneenschakeling van vier Mallorcaanse steden, en de slogan van de Pizza Four Seasons is “It’s Too Much Fun to Eat”.

Enkele van de meest populaire pizza’s zijn:

De New Yorkse pizza’s met dunne korst zijn dun en kunnen in een paar minuten worden gebakken. Deze stijl is nu een van de meest voorkomende soorten pizza. Hoewel deze korst dunner is, kan hij niet rechtstreeks op het fornuis op de pizzapannen worden gebakken. De New York style pizza met dunne korst wordt meestal gebakken in een houtgestookt fornuis.

Vroeger bedekten de Italianen de pizza niet met kaas. Men dacht dat hierdoor de delicate smaken van de toppings verloren zouden gaan. Toch vond deze Siciliaanse pizza uiteindelijk zijn weg naar de Amerikaanse keuken. De veramerikaniseerde pizza werd in 1893 voor het eerst in Chicago gemaakt, in de Little Italy-sectie van de Chicago Union Stockyards. Toen het tijd was om het origineel uit Chicago te toppen, werden er tomaten aan toegevoegd.

De traditionele St. Louis stijl is daar vlak achter in populariteit. De pizza met dunne korst kwam daar het eerst. Dit is een Napolitaanse pizza, en werd gemaakt met tomatensaus, ansjovis, en mozzarella kaas. De nieuwe stijl kreeg heel grote zakken en werd bekend als “DeMOBIEL.” Deze stijl is gemaakt met mozzarella kaas en is erg groot. Hij heeft bijna de afmetingen van een typische stoom- of kaaspizza. De “CLUB”-stijl daarentegen lijkt erg op de New York stijl, maar is iets kleiner.

Het grootste verschil tussen deze andere drie is dat ze meestal in de Verenigde Staten worden gebakken, in plaats van in Italië. De pizza is ontstaan op Sicilië en verspreid over het Midden-Oosten, Afrika, Europa en Azië.

Nu u iets meer weet over pizza’s, wacht dan niet langer om uw favoriete broodje te verorberen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.