Food

Indiase kip recepten

Indiaas eten Den Haag

Een van de populairste en bekendste Indiase gerechten ter wereld is de zeer geliefde Tandoori-kip. Een Tandoor is een ronde, kleioven waaraan het recept zijn naam ontleent. Kleiovens werden al veel vroeger in India en in de middeleeuwse islam gebruikt om te bakken. Het gebruik van een Tandoor om te bakken, in tegenstelling tot het gebruik van ovens thuis, is in sommige delen van India een teken van autoriteit.

Ondanks het feit dat het zeer gezond en voedzaam is, kan de traditionele Tandoori kip voor sommigen een beetje te heet zijn. Een veel voorkomende variant is dat in plaats van de traditionele rode saus een Chimichurri saus wordt gebruikt, een kookstijl die vooral populair is in overwegend Hindoe regio’s van India. Deze Chimichurri saus is een mengsel van tomaten, knoflook, limoensap en cashewnoten. De saus wordt ook vaak geserveerd met naanbrood, een soort plat brood, dat weer afhankelijk is van de regio.

Kip Tandoori is hard op weg een favoriet te worden, en is een maaltijd die altijd zeer gekookt en gewaardeerd zal worden. Om het tot zo’n populair gerecht te maken, moet het met een smaakvolle saus worden bereid. Dat kan, maar eigenlijk nooit, want het is niet mogelijk om een traditionele versie van deze oude keuken pittig te maken. Zorg ervoor dat je elke keer dat je het maakt, de ervaring bijhoudt hoe je het beste uit je ingrediënten kunt halen, want anders wordt het moeilijk om 999 keer te maken en zul je nooit iets bereiken dat in de buurt komt van zijn potentieel!

Een mogelijk probleem of vraag die u zou kunnen hebben is hoe u een authentieke Tandoori kip kunt maken? Als u misschien niet bekend bent met het concept om het pittig te maken, betekent dit dat het een soort extra pit moet hebben. Als u het op deze manier maakt, is het een gegeven dat zelfs uw meest geliefde recepten beter zullen smaken dan ze ooit hebben gedaan.

We gebruiken niet alleen kip om het te maken en er zijn tal van andere opties zoals rundvlees en lamsschenkels, vis en zeevruchten. Het concept is vergelijkbaar met broodbeleg, hoewel u er rekening mee moet houden dat wanneer er wat smaakstof wordt toegevoegd, u ervoor moet zorgen dat u het niet overdrijft, want in dat geval kan het te pittig worden voor uw pallet.

Het concept van dit onder de Indiase recepten is heel eenvoudig, en er wordt gezegd dat het een favoriet onder de meerimmings ook. Er wordt gezegd dat de broodjes meer vullen dan normale broodjes en het zou een maaltijd zijn die de hele dag doorgaat. Het is moeilijk te beschrijven, maar als u ooit het recept van de Indiase pannenkoek “roti” hebt gegeten, kunt u het ruwweg combineren met de tandoori kip en bent u precies waar wij zijn met dit thema.

Hiervoor hebben we drie hoofdingrediënten nodig, de Indiase specerijen, een gietijzeren wok en sterk gekruide olie.

Doe een dun laagje olie op de bodem van de gietijzeren wok. Voeg een verzadigde hoeveelheid ghee toe, en wanneer de ghee nauwelijks lauw is, doe er dan de in plakjes gesneden kip in.

Als de kip gaar is, snijdt u hem in plakjes en serveert u hem meteen. Tegen de tijd dat je klaar bent, moet de kip mals genoeg zijn om te worden gegeten met de saus of met wat naanbrood, en als je het serveert met rijst, is het hartig genoeg om een maaltijd op zich te zijn.

Met de overgebleven ingrediënten, dit is wat je moet doen voor de saus:

Verhit de olie in de pan en voeg de gesneden uien, gember en knoflook, pepers, gember, steranijs en koriander toe, en voeg dan het limoensap toe. studenten hebben maagklachten gemeld als ze dit doen. Om de zuren te verwijderen, is dit wat je moet doen:

Plet de tomaten tot een pasta en voeg het limoensap toe. Bedek met de rest van de ingrediënten en roer. Zorg ervoor dat je de cayennepeper, komijn en korianderzaadjes hebt toegevoegd om het wat heter te maken.

Lees meer:
Zaalverhuur scheveningen
Catering scheveningen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.